οστεοπορωση

Τι είναι

Η οστεοπόρωση αποτελεί μια μεταβολική νόσο των οστών κατά την οποία υπάρχει είτε μεγάλη απώλεια οστικής μάζας, είτε μειωμένη σύνθεση οστού, έιτε και τα δύο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων ακόμη και με κακώσεις μικρής βίας.

Περισσότερα...

 GRAF

ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΝΕΟΓΝΙΚΟΥ ΙΣΧΙΟΥ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ: πρόκειται για μια ανώδυνη και ασφαλή μέθοδο εξέτασης των νεογνικών ισχίων για να αποκλεισθούν παθήσεις του ισχίου.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ: η μέθοδος χρησιμοποιεί τα υπερηχητικά κύματα, τα ίδια που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της εγκύου καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το νεογνό βρίσκεται σε ύπτια θέση με τα ισχία σε κάμψη και ο ηχοβολέας τοποθετείται στην έξω επιφάνεια του ισχίου.

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ:  πρόκειται για μια πολύ σύντομη εξέταση που διαρκεί μόλις 10 λεπτά.

Περισσότερα...

Sample Image

Σκολίωση

Τι είναι
Η σκολίωση είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή της σπονδυλικής στήλης που οδηγεί σε στροφική παραμόρφωση και πλάγια κλίση των σπονδύλων. Έτσι, η σπονδυλική στήλη αποκτά πλάγια κυρτώματα και παίρνει σχήμα S ή C. Εμφανίζεται σε περίπου 2-3% των παιδιών της σχολικής ηλικίας με μεγαλύτερη συχνότητα σε κορίτσια ηλικίας 10-16 ετών.

Περισσότερα...

Sample Image

Παιδοορθοπαιδική:

Στον τομέα της παιδοορθοπαιδικής εξετάζονται τα νεογνά για αποκλεισμό νόσων της άρθρωσης του ισχίου όπως είναι η δυσπλασία καθώς και οι παθήσεις του άκρου ποδός.

Περισσότερα...

Sample Image

Συντηρητική θεραπεία της αρθρίτιδας
Η συντηρητική θεραπεία της αρθρίτιδας διαιρείται σε θεραπεία με φάρμακα και θεραπεία με ενδαρθρικές εγχύσεις. Οι ασθενείς ελπίζουν σε μια ανώδυνη κινητικότητα και ο γιατρός επιπλέον στην όσο το δυνατό μακροχρόνια λειτουργία της άρθρωσης.

Περισσότερα...

Sample Image

Οστεοαρθρίτιδα γόνατος
Η άρθρωση του γόνατος είναι η μεγαλύτερη του ανθρώπινου σώματος. Συνδέει το μηρό με την κνήμη και κάνει δυνατή την κάμψη και την έκταση του κάτω άκρου.

Περισσότερα...

Sample Image

Αρθροσκοπική Χειρουργική

Η αρθροσκοπική χειρουργική αποτελεί μια καθιερωμένη μέθοδο για την αντιμετώπιση των ενδαρθρικών τραυματισμών με την οποία μπορούμε να επέμβουμε σε όλες τις μεγάλες αρθρώσεις αλλά κυρίως το γόνατο και τον ώμο.

Περισσότερα...

Sample Image

Οστεοαρθρίτιδα Ισχίου

Η οστεοαρθρίτιδα του ισχίου είναι μια εκφυλιστική νόσος της κατ΄ισχίον άρθρωσης. Εμφανίζεται συχνότερα σε ηλικιωμένα άτομα και είναι αποτέλεσμα της φθοράς της χόνδρινης επιφάνειας της κοτύλης και της μηριαίας κεφαλής.

Περισσότερα...