Χριστόπουλος Κωνσταντίνος 

Ο Χριστόπουλος Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Καλαμάτα και μεγάλωσε στην Πάτρα. Αποφοίτησε με άριστα από το Λύκειο του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών το 1996 και φοίτησε για το πρώτο έτος στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 1997 εισήχθη μετά από πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Πατρών από όπου αποφοίτησε τον Απρίλιο του 2004.

Στη συνέχεια εργάστηκε ως επισκέπτης ιατρός στο ορθοπαιδικό τμήμα του Klinikum Emil von Behring στο Βερολίνο ως τον Ιούνιο του 2004. Από τον Αύγουστο του 2004 ως και το Δεκέμβριο του ίδιου έτους εργάστηκε στην πανεπιστημιακή χειρουργική κλινική Chirurgische Klinik Heidelberg Universität υπό τον καθηγητή Prof. Dr. med. Markus W. Büchler με υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολούθως υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και από το Σεπτέμβριο του 2006 ξεκίνησε την ειδικότητα της Χειρουργικής στη Β Χειρουργική Κλινικη του νοσοκομείου Καλαμάτας όπου παρέμεινε ως το Δεκέμβριο του 2007.Συνέχισε την ειδικότητα της ορθοπαιδικής πια στην εξειδικευμένη ορθοπαιδική κλινική ’Elizabeth Klinik’ στο Olsberg της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, μετά από εξετάσεις για την απόκτηση άδειας άσκησης της ιατρικής στη Γερμανία, υπό τον καθηγητή Prof. Dr. Dr. Axel Wilke ως τον Ιούλιο του 2008 όποτε και επέστρεψε στην Ελλάδα για να εκπληρώσει την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου στο Πεταλίδι Μεσσηνίας.

Από τον Οκτώβριο του 2009 συνέχισε την εκπαίδευση του στην παιδοορθοπαιδική στην Α Ορθοπαιδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» όπου εκπαιδεύτηκε σε εξειδικευμένες παιδοορθοπαιδικές παθήσεις όπως η αναπτυξιακή δυσπλασία του νεογνικού ισχίου και η ραιβοϊπποποδία και χειρούργησε υπό την εποπτεία φημισμένων παιδοορθοπαιδικών όπως ο Α.Γκιόκας και ο Χρ.Ζαμπακίδης. Συνέχισε την ειδικότητα της ορθοπαιδικής στην ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών όπου έλαβε μέρος στην εκπαίδευση των φοιτητών ιατρικής και τις ερευνητικές δραστηριότητες του τμήματος ως τον Οκτώβριο του 2011. Ακολούθως εργάστηκε σαν ειδικευόμενος της ορθοπαιδικής στο εξειδικευμένο τμήμα χειρουργικής ώμου της Asklepios Klinik Selingenstadt στη Γερμανία ως το Σεπτέμβριο του 2012.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της ορθοπαιδικής στην ορθοπαιδική κλινική του 417 Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. Που είχε αποκλειστικό προσανατολισμό την επανορθωτική χειρουργική γόνατος και ισχίου. Στο διάστημα των δύο ετών της εκπαιδευσης του εκεί συμμετείχε σε περισσότερες από 500 επεμβάσεις αντικατάστασης ισχίου και γόνατος είτε ως πρώτος χειρουργός είτε ως βοηθός υπό τον διευθυντή Θ.Παπαπολυχρονίου.Το Δεκέμβριο του 2014 πήρε τον τίτλο του Ορθοπαιδικού μετά από γραπτές και προφορικές εξετάσεις.

Από το Φεβρουάριο του 2015 ως και τον Απρίλιο του 2018 εργάστηκε ως ορθοπαιδικός στο Γεν.Νοσοκομείο Καλαμάτας. Στο διάστημα αυτό οργάνωσε και λειτούργησε σε τακτική βάση παιδοορθοπαιδικό ιατρείο με τη συνεργασία της Α Ορθοπαιδικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» καθώς και ξεχωριστό ιατρείο προληπτικού ελέγχου της αναπτυξιακής δυσπλασίας των ισχίων. Παράλληλα λειτούργησε ξεχωριστό ιατρείο για τις παθήσεις του γόνατος ενώ εφάρμοσε στο νοσοκομείο νεότερες μεθόδους ολικών αρθροπλαστικών όπως αυτή της ολικής αρθροπλαστικής γόνατος με ψηφιακή υποβοήθηση μέσω πλοήγησης.
Έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια και εκπαιδευτικά μαθήματα της ΑΟ (Arbeitsgemeinschaft für Osteosynthesefragen) 

Ως ιδιώτης συνεργάστηκε με κλινικές της περιοχής και της Αθήνας σε τακτική βάση και υποστήριξε υγειονομικά αθλητικούς συλλόγους μπάσκετ της Μεσσηνίας και μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Πύλου.

Ο ιατρός από 1/3/19 απασχολείται αποκλειστικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.